Jubileum Jubileum Concert 28 mei 2016 een succes28 mei 2016 een succes

Klik op een foto om de rapportage te bekijken
Foto's:  Ivo Goessens Double Eye
 
 
 
 
 

 

 

 
     
 

        Wied is de wind

   

door Jeannet Janssen
‘Some enchanted evening’ met mannenkoor Mignon, 90 jaar jong

Grote mannenkoren horen bij de Limburgse culturele traditie. Zingen in een mannenkoor wordt helaas door de jongere generaties vaak vereenzelvigd met oubolligheid. Maar een mannenkoor is een hechte vriendengroep. Die op hun wekelijkse repetitieavond niet alleen samen zingen. Maar ook samen een kaartje leggen en gezellig een borreltje of pilsje drinken.

Geleens Mannenkoor Mignon lukt het al negentig jaar een groot aantal mannen aan zich te binden en (nog belangrijker) nieuwe leden te vinden die besmet worden met het Mignon-virus. Onlangs nog werd een openbare repetitie gehouden samen met Holland’s Got Talent winnaar Martin Hurkens. De bijna dertig aspirant leden die de openbare repetitie bezochten waren met hun partner als gast aanwezig bij het jubileumconcert eind mei in de Geleense Hanenhof. De nog steeds energieke vereniging trakteerde het aanwezige publiek op een avond vol muzikale hoogtepunten met voor iedereen in de zaal een van zijn of haar favoriete muziekstukken. Voor de pauze klonken bekende romantische operamelodieën, na de pauze een lichtvoetiger programma met vooral musicalrepertoire. Mignon werd hierbij, waar nodig, versterkt door liefst twee meerstemmige gastkoren, Jubilate uit Lanaken en Chorale uit Valkenburg en vier uitstekende solisten. Moderne visuele effecten versterkten het muzikale programma..

Maar Mignon had een verrassing voor ons in petto. Hun nieuwste ludieke actie om een nieuwe generatie te laten proeven aan het zingen in een mannenkoor was de aanwezigheid van  Kinderkoor De Mignions.  Hoe toepasselijk die naamkeuze, alleen al om de naam van het koor wil je toch meezingen als je op de basisschool zit. De leden van dit – voor dit concert speciaal opgerichte - koor werden voorgesteld en bij iedereen werd verteld welke zanger van Mignon de trotse papa of opa was. Voor de pauze mochten zij meezingen bij Toreador uit de opera Carmen van Bizet. Even proeven hoe het is om op de bühne te staan voor een volle zaal. Na de pauze kwamen De Mignions terug voor een solo-optreden. Ze lieten ons genieten van Mijn luchtkasteel uit Les Misérables en Do, re, mi en L’ Adieu uit The Sound of Music. Het publiek reageerde enthousiast met een daverende applaus. De mannelijke leden van De Mignions zien we vast ooit terug bij Mignon.

Het concert van Mignon op deze magische avond was promotie van het zuiverste water voor de koorzang, een van de paradepaardjes van de Limburgse cultuur, iets om te koesteren en heel zuinig op te zijn.

Jeannet Janssen woont en werkt in Sittard-Geleen en zij laat U meegenieten van concerten en theatervoorstellingen die zij bezoekt. Zij is trots op de prestaties die door enthousiaste inwoners van Sittard-Geleen, vaak na maandenlange voorbereiding, geleverd worden.
http://www.insittardgeleen.nl/nl-nl/1/274/jeannet-janssen.aspx